Akupresurna masaža

22. ožujka 2017.
Akupresurna masaža

Uključuje jedinstveni spoj tehnika pomoću kojih se tretiraju 32 glavna meridijana isprepletena duž cijele kralježnice, a koji su direktno povezani sa svakim pojedinim organom u tijelu. Poboljšava se mobilnost kralježnice, cirkulacija u vratu koja poboljšava i samu cirkulaciju u glavi te pomaže kod glavobolja i umora. Svaka bol u vašem tijelu znak je da su organi energetski blokirani, a zanemarivanjem te boli dolazi do stvarne fizičke bolesti organa. Tretiranjem meridijana, stimuliraju se i otklanjaju sve blokade duž kralježnice, što dovodi do uspostavljanja ponovne ravnoteže energetskog sustava svih stanica i organa u vašem tijelu, odnosno njihova ozdravljenja. To je inovativna metoda koja se velikim dijelom naslanja na znanja iz tradicionalne kineske medicine, a nastala je sinergijom dugogodišnjeg stjecanja praktičnih znanja i edukacije iz više područja prirodnog zdravlja.

Neinvazivnim opuštanjem muskulature vezane na kralježnicu indirektno se oslobađaju dislocirani kralješci i pritisci na živce koji izlaze iz leđne moždine, a koji inerviraju sve unutarnje organe i sustave.

Otvaraju se zadržani energetski tokovi, potiču fiziološki procesi regeneracije te se terapijski djeluje na ukočenost i bolove vezane uz probleme s kralježnicom (često su uzrok prevelika opterećenja organizma predugim sjedenjem, stajanjem ili izlaganjem tijela prejakim naporima).

Tijelo se oslobađa napetosti, smiruju se um i emocije. Potiču se detoksikacija, izmjena tvari i jačanje mišića kralježnice čime se tijelo vraća u prirodno stanje balansa.

Tretman se radi preko plahte i osoba može biti i obučena za vrijeme tretiranja.

BASIC

Ovo je osnovna verzija akupresure kralježnice koja traje 20 – 30 min. Ovim tretmanom tijelo otpušta veliku količinu stresa, relaksira sve velike skupine mišića, te smiruje um. Vrlo često, već nakon nekoliko ovih terapija, klijenti primjećuju znatno poboljšanje stanja kralježnice, te nekih organskih disbalansa. Terapeut ovdje ciljano pritišće akupresurne linije i točke duž tzv. meridijana mokraćnog mjehura koji se najvećim dijelom proteže duž cijele kralježnice i stražnje strane tijela, a kroz koje prolazi i znatan dio našeg CHI - životne energije.

STANDARD

Intenzivna terapija 40 – 45 min za svakoga tko voli pravi konkretan tretman akupresure kralježnice. Terapeut se ovdje intenzivnije bavi tretiranjem glavnine energetskog toka YANG meridijana koji se protežu duž kralježnice, te svim većim skupinama mišića leđa i nogu. Ovaj tretman utječe na cjelokupnu ravnotežu energetskog toka. Djelovanje se osjeti na svim razinama tjelesne, fiziološke i emocionalne strukture. Odličan je pokazatelj pravog stanja energetskog sustava. Dovodi do duboke opuštenosti i revitalizacije. Potiče dublje metaboličke procese, detoksikaciju i regeneraciju tkiva. Postiže se bolja stabilnost kralježnice i pravilnije držanje.

INTENSIVE

Temeljit tretman akupresure 60 min obuhvaća detaljnije tretiranje akupresurnih točaka i meridijana. Dodatno tretiranje akupresure lica i istezanje vrata dovodi do značajnog olakšanja stresa i napetosti tijela, bolje pamćenje i općeg stanja organizma. Dodatno tretiranje Suo Bao terapijom dublje djelujemo na poboljšanju cirkulacije i otklanjanju blokada. Pogodno kod većih napora, kod sportaša, sportskih priprema, i svih onih kojima je potreban brz proces oporavka.