Detoksikacija po načelu tradicionalne kineske medicine

22. ožujka 2017.
Detoksikacija po načelu kineske medicine u Centru za masažu Body Vital Zagreb

Proljetno čišćenje

Prema kineskoj tradicionalnoj medicini i teoriji Pet Elemenata, Proljeće je drvo. Od svih organa u tijelu jetra se smatra elementom drva. Jetra je izvor života i moramo joj posebno posvetiti pažnju u proljeće i uživat ćemo neograničene dobrobiti tijekom cijele godine. Bez obzira koliko se zdravo osjećate, potrebno je razmišljati o svom tijelu i očistiti jetru u pravo u ovo proljetno doba. Preporučljivo je da se više odmarate tijekom proljeća. U Kini se kaže: ako legnete, sva krv proteći će vašom jetrom i na taj način će se završiti proces čišćenja. Jetra je najaktivnija između 23 sata na večer i 3 sata ujutro. Tako da ako ste aktivni tijekom noći, proces detoksikacije ili čišćenja neće moći biti završen u cijelosti. Pravilna dijetalna prehrana također je važna u proljetno vrijeme. Ovdje dijeta ne znači nužno gladovanje. Već samo uzimanje hrane koja će manje štetiti vašoj jetri. Tijekom proljeća treba se odreći pušenja i pijenja alkohola. Preporučljiva hrana u proljeće je mladi grašak, špinat, celer, šparoge i zelena salata. Izbjegavajte masnu i jako začinjenu hranu. Pazite na svoju jetru i probavni sustav tijekom proljeća i bit ćete zdravi kroz čitavu godinu. Kako bi potpomogli proces proljetnog čišćenja, upoznat ćemo vas s tajnim oružjem koje je TIENS pripremio da zadrži jetru u dobroj funkciji tijekom cijele godine.

Tiens dodaci prehrani za čišćenje organizma:
TIENS ANTILIPIDNI ČAJ, TIENS HITOZAN , TIENS HOLIKAN, TIENS IKAN, TIENS VEJKAN

Čišćenje znači izbaciti toksine iz tijela. Nepravilna prehrana, stres i zagađenje okoliša povećavaju unos toksina u naš organizam kao što su proizvodi s visokom razinom kolesterola, masnoće, aditivi, umjetne boje i dr., što utječe direktno na naše zdravlje.

Danas konzumiramo hranu s puno kolesterola a malo voća i povrća te neredovito ili nikako ne vježbamo. Sve to dovodi do opasnog taloženja otrovnih supstanci u krvnim žilama - nešto poput kamenca u posuđu. Vremenom će ti talozi oštetiti i stanjiti krvne žile, čineći ih krhkima i neelastičnima, uzrokujući povišeni krvni tlak.Zagađenje okoliša je također veliki izvor zagađivača, uključujući ispušne plinove iz automobila, teške metale, zračenja vezana uz računala i mobilne telefone. Zato je čišćenje prvi korak prema dobrom zdravlju. Uklanjanje toksina iz probavnog trakta, krvnih žila, pluća, kože i drugih kanala u organizmu kako bi on mogao besprijekorno funkcionirati.

Prvi korak je imati čistu hranu. Voće i povrće bez pesticida, meso bez antibiotika i hormona rasta, vodu bez klora. Pročišćivač voća i povrća je najbolje rješenje za to .

PROČIŠĆIVAČ VOĆA I POVRĆA – OZONATOR

Tiensov pročišćivač za voće i povrće upotrebljava jedinstvene funkcije ozona (O₃) integrirajući principe mikrobiologije, elektronike i mehanike. Zagađenje okoliša i smog negativno utječu na ljudsko zdravlje i kvalitetu života. Uređaj odstranjuje bakterije i nečistoće, sprječava hrđu, uklanja neugodne mirise te pročišćava vodu i zrak, tako da je nezamjenjiv u modernoj obitelji i uredima. Ozon (O₃) je snažan prirodni oksidans. Uništava bakterije, viruse i ostale mikroorganizme kroz oksidaciju njihove membranske strukture. Ozon otopljen u vodi je još snažniji. Voda, hrana i kućanske potrepštine tretirane ozonom u cijelosti su oslobođene štetnih organizama. Ozon ima vrlo snažnu antibakterijsku moć (nema straha niti od Escherichie coli).

Upotreba i djelovanje u vodi

  • uklanjanje otrova (pesticida) iz voća i povrća, rastavljanje hormona i antibiotika u mesu i produljenje roka trajanja
  • čišćenje i sterilizacija stroja za pranje posuđa, bočica, ručnika i odjeće
  • pročišćavanje pitke vode i spravljanje mineralne vode
  • uklanjanje bakterija, povećanje kisika i sprječavanje patoloških promjena u akvariju

Upotreba i djelovanje u zraku

  • uklanjanje mirisa iz novouređenih prostorija i namještaja
  • u barovima, frizerskim salonima, blagovaonicama, bolnicama, klinikama. Osvježava zrak, odstranjuje neugodne mirise, uništava bakterije, sprječava zaraze. Odstranjuje smrad cigareta, tepiha, dekoracija, alkohola, bolesti i lijekova
  • čišćenje zraka u kuhinjama. Izbacuje ugljikov monoksid. Uklanja neugodne mirise iz ormara, hladnjaka i kante za smeće. Uklanja otrovne plinove uključujući toluen, etanol, ugljikov monoksid te sumporov dioksid i oksid
  • uklanjanje neugodnih mirisa kućnih ljubimaca i kante za smeće
  • uklanjanje bakterija s odjeće
  • dezinfekcija sauna, wellness prostora, bazena, masažnih prostora

Video o pročišćivaču voća i povrća.


Antilipidni čaj

Sastav:

zeleni čaj, sjeme kasija tore (jedna vrsta sene), korijen više cvjetnog dvornika, lišće ginostemije, lišće lotosa.

Pakiranje

40 vrećica za 40 dana primjene.

Antilipidni  čaj  “TIANSHI”  je najbolje iz prirode. Bazna sirovina je zeleni čaj. K njemu su dodane prirodne komponente biljnog podrijetla: lišće Ginostemije, sjemenje Kasije Tora (sjeme cassiae), lišće lotosa, korijen više cvjetnog dvornika nakon specijalne obrade i drugi sastojci. Funkcionalni učinak čaja je smanjenje razine lipida, smanjenje temperature, poboljšanje probave, poboljšanje tonusa slezene i želuca, ispunjava energijom, revitalizira. Također poznat kao Ginostemma čaj, ovaj čaj se u Kini smatra za čudom od biljke, miljenik prvog cara dinastije Qin, Qin Shi-Huanga, koji je pokorio sve nezavisne kineske države te stvorio prvo Kinesko Carstvo. On je podnio duge radne sate tijekom kojih je uživao piti ovaj čaj.

Antilipidni  čaj  “TIANSHI” s jedne strane čisti organizam a s druge strane pojačava energiju, dovodi energiju u ravnotežu

Način upotrebe:

Za unutrašnju upotrebu: Čaj se pije ujutro ili u prvoj polovici dana do 18 sati, jer krijepi organizam. Čaj treba piti polako, malim gutljajima. Ne treba ništa dodavati u čaj (limun, šećer, med itd.). Čaj se prelije vrućom (80° C) vodom (1 litra), poklopi se i ostavi da odstoji 7-14 minuta {u prosjeku 10 min.). Filter vrečica nakon upotrebe može se koristiti za čišćenje pora na licu.

Naručite već danas antilipidni čaj.


Hitozan

Predstavljamo Vam vrhunski pripravak za čišćenje organizma i otkiseljavanje tijela.

Sastav:

Hitin (CHITIN), hitozan (CHITOSAN).

Hitozan je prirodni produkt koji regulira fiziološke funkcije organizma. Proizveden je od oklopa morskih crvenonogih rakova.

Hitozan je jedna vrsta dijetetske celuloze i ima sva njezina svojstva. Upijajući vlagu on se širi i dobiva apsorpcijsku sposobnost te povećanjem volumena povećava osjećaj sitosti. Međutim, proizvod je netopljiv i organizam ga ne usvaja. Veže se s mastima i žučnom kiselinom u tankom crijevu, tako da se pretvara u gel kompleks i ostavlja neprobavljive masti. Kompleks prolazi kroz debelo crijevo i na kraju izlazi prirodnim putem. Hitozan omogućuje peristaltici probavnog trakta povećati opseg pražnjenja, skraćuje vrijeme prolaza probavljenih tvari kroz crijeva, smanjuje tlak u crijevima i onemogućava organizmu upijanje štetnih sastojaka hrane, poboljšava defekaciju, sprječava nastajanje raka debelog crijeva.  Na taj način se masti ne probavljaju i smanjena je žučna aktivnost koja posredno smanjuje apsorpciju masti. Pod djelovanjem fermenata hitozan se razlaže, djelomično rastvara i organizam ga može usvajati. U tome je baš i razlika optimalno obogaćene prehrambene.

U brojnim istraživanjima je dokazano da je hitozan ključni sastojak u upravljanju kolesterolom. On pomaže u održavanju zdrave, normalne razine LDL-kolesterola u krvi.

Naručite već danas Hitozan.

Video o Hitozanu