Magnezijev klorid - eliksir zdravlja

14. svibnja 2017.

Transdermalna terapija magnezijem savršena je za liječenje boli, dijabetičku neuropatiju i upale. Kombinacija topline i magnezij klorida poboljšava cirkulaciju i otklanjanje otpadnih tvari. Terapeutski učinak magnezijeve kupke je izvući upalu iz mišića i zglobova. Natrij bikarbonat samo čini ovaj tretman još jačim i učinkovitijim.

Dr. Linda Rapson, koja se specijalizirala za liječenje kroničnih bolova, vjeruje da oko 70 % njezinih pacijenata koji se žale na bolove u mišićima, grčeve i umor, pokazuju znakove nedostatka magnezija. „ Virtualno skoro svima od njih poboljša se stanje kad ih stavim na magnezij,“ kaže Rapson, koja vodi vrlo prometnu kliniku u Torontu. „ Možda zvuči predobro da bi bilo istinito, ali to je činjenica.“


Terapeutovo korištenje magnezijevog ulja za masažu je nirvana za sportaše. Oralni magnezij ne upija se lako i pri visokim dozama stvara proljev. Zbog toga oralni magnezij nudi malo za sportaše ali transdermalna primjena otvara sasvim novi svijet sportašima i njihovim trenerima i liječnicima koji žele učinii sve kako bi smanjili ozljede, liječili ozljede učinkovito kad se dogode i, naravno, kad žele povećati performanse. Cijeli novi svijet sportske medicine će eksplodirati kada sportaši i treneri saznaju da je magnezij klorid iz prirodnih izvora raspoloživ za lokalnu primjenu. Mineralna terapija transdermalnim magnezij kloridom je idealna za sportaše koji trebaju visoku razinu magnezija. Magnezij predstavlja vrijedan „ tampon“ za mliječnu kiselinu proizvedenu tijekom napornog vježbanja. Tek u posljednjih deset godina prepoznata je vrijednost magnezija zbog njegovog puferskog kapaciteta. Nakupljenje mliječne kiseline u mišićima može narušiti performanse, izdržljivost, te izazvati sportaša da „ udari u zid“. Magnezij će pomoći to spriječitit.

Gdje se dogode manje ozljede ili lezije, zbog pretjeranog umora i/ili pretjeranog treniranja, masaža magnezijem može ih razbiti brzo i učinkovito. Sportska masaža magnezijem može pomoći spriječiti one beznačajne ozljede koje se tako često nađu na putu izvedbe i postignuća, bez obzira da li je osoba elitni sportaš ili trkač jednom tjedno.

Sportska masaža magnezijem pomaže povećati fleksibilnost, povećati tonus mišića i tako smanjiti rizik od ozljeda. Ostale prednosti su raspadanje ožiljnog tkiva nakon ozljede, poboljšana krvna cirkulacija i povećana oksigenacija tkiva koja pruža opće opuštanje, smanjenje stresa i poboljšava sportsku izvedbu. Sportaši koji se oporavljaju od ozljeda otkriti će da masaža magnezijem ubrzava njihov povratak natjecanjima pa će menadžeri, treneri i vlsnici sportskih klubova ulagati u tretmane. Masaža magnezijem ima veliki potencijal za pomoć sportašima da postanu bolji a ne samo obični.


Od sada Be Natur Magnezijev Klorid ( Hexahydrat MgCl2 – 6H2O ) možete nabaviti u Body Vital Health shopu. Naručite već danas i uvjerite se osobno u učinkovitost brzih rezultata.


Više informacija o proizvodu i upotrebi možete pročitati i na ovom linku.