CINK
Cink u ponudi Centra za masažu Body Vital u Zagrebu

99,00kn


(do 6 rata)


Cink je jedan od mikro-elementi bitnih za pravilno funkcioniranje organizma. Potreban je za aktivnost više od 200 različitih enzima, uključujući i one koji su zaslužni za sintezu proteina, DNA i RNA. Također je odgovoran za pravilnu podjelu stanica. Iz tog razloga, osobito je važno za razvoj fetusa (može spriječiti oštećenja neuralne cijevi, na primjer). Važna uloga cinka je i održavanje ispravne razine vitamina A u krvnoj plazmi, što je presudno za zdrav vid.
Ovaj element u tragovima osigurava pravilnu funkciju kože i sluznice, stoga igra ključnu ulogu u održavanju zdravog izgleda. Lako prepoznatljivi znakovi njegovog nedostatka su primjerice nesavršenosti kože ili nokti i kosa koji gube sjaj i postaju krhki. Cink je neophodan za mnoge hormona, na primjer, hormon rasta i hormone gonadotropina - odgovorni za zdrav razvoj genitalija (osobito kod dječaka).
Cink je neophodan za funkciju gušterače i štitnjače. Igra važnu ulogu u skladištenju inzulina i transformaciju tiroksina (T4) u trijodtironin (T3). Tiroksin - hormon štitnjače - određuje brzinu metabolizma.
Cink se unosi u tijelo uglavnom kroz prehranu. Najveće količine ovog elementa mogu se naći u telećoj, svinjskoj i pilećoj jetri, morskim plodovima (npr kamenice, rakovi), mahunarkama, kruhu od cjelovitog brašna, sjemenkama bundeve, orasima, jajima, sirevima, mesu (osobito crvenom) i grizu. Pojedinci kojima prijeti nedostatak cinka su oni na niskokaloričnim dijetama, vegetarijanci, ljudi koji konzumiraju puno slatkiša, trudnice, starije osobe i djeca.
U slučaju nedostatka cinka, osim dobro uravnotežene prehrane, korištenje dodataka prehrani može se pokazati korisnim. TIENS Cink pomaže u održavanju odgovarajuće razine cinka u tijelu.


Sastojci

Pripravak sadrži cink u obliku cink laktata, koji se lako prerađuje u tijelu. Osim toga, glukoze i proteini iz praha pilećih jaje, imaju najveću biološku vrijednost – koja se smatra superiornijom u odnosu na druge vrste bjelančevina jer sadrži velike količine esencijalnih aminokiselina, koje se trebaju isporučiti s hranom.


Djelovanje

  • Poboljšavaju stanje kose i noktiju te potiču njihov rast
  • Imaju blagotvoran utjecaj na izgled kože (pomažu u borbi protiv akni, viška sebuma, ubrzavaju zacjeljivanje rana, doprinose zaštiti stanica od oksidativnog stresa koji ubrzava starenje)
  • Podržavaju prirodne obrambene mehanizme tijela
  • Imaju povoljan učinak na vid
  • Podržavaju funkciju slezene
  • Pokazuju pozitivno djelovanje na osjećaj okusa i poboljšavaju apetit
  • Mogu pridonijeti poboljšanju pamćenja i percepcije
  • Prema tradicionalnoj kineskoj medicini poboljšavaju libido. Kod muškaraca, također doprinose boljoj funkciji prostate i povećavaju proizvodnju testosterona. Igraju važnu ulogu u proizvodnji spermija i održavanju vitalnosti spermija

Doziranje

Od 1 do 3 kapsule dva puta na dan.

Preporuka

Nakon 3 mjeseca korištenja, trebalo bi napraviti pauzu u trajanju od 3 mjeseca.

Napomena

I preniska i previsoka razina cinka utječe na tijelo. Ovaj mikro-element se lako može predozirati, pogotovo ako se također isporučuje u svakodnevnoj prehrani. Prije početka korištenja, razinu cinka trebalo bi ispitati te konzultirati liječnika. Dugotrajni i neopravdani unos cinka u velikim dozama može izazvati mučninu, bolove u trbuhu, gubitak apetita, glavobolje i dovesti do mnogih bolesti.


Pogledajte još: Kalcij | Spirulina | Fizzy (Magnezij) | Flexi | Vision | Magnezijev klorid

Korisni linkoviAdresa

Ulica Josipa Vogrinca 12, 10 000 Zagreb

Mobitel

+385 98 9402 308

Email

info@bodyvital.hr